Dijital Göçebe Olarak Dünyayı Gezmek

Dijital Göçebe Olarak Dünyayı Gezmek

Dijital Göçebe Olarak Dünyayı Gezmek 

Pandemi sonrasında herkes evden veya uzaktan çalışmaya devam etmek istedi. Öyle ki Google çalışanlarının %40’ı ofise çağrıldıklarında uzaktan çalışmayı kabul etmezlerse istifa edeceklerini söylediler.

Dünya değişiyor. Birçok şey uzaktan çalışarak da mümkün. Ofise gitmemek karanlık odalarda bütün yaşamak mı? Elbette değil. Gelirini dünyanın başka bir yerinde yaşamaya da dönüştürebilirsin. 

Elektrik, internet ve bilgisayarın var mı? İşini yapmaya devam etmek için bunların olduğu her yerde yaşayabilirsin demek oluyor. 

Dünyada 40 milyon civarında freelancer bulunuyor. Bunların yarısı ABD’li. Bu nüfusun çeyreği ise digital nomad olarak ofislerinin bulunduğu şehirden başka bir ülkede veya şehirde yaşıyorlar. 

Kulağa güzel geldiğini tahmin ediyorum. Her 3 ayda bir ülke değiştirerek yaşamak vizyonunu genişletmek, dilini geliştirmek ve yeni bağlantılar edinmek için mükemmel bir yol. Tabii her şeyin bir de arka planı var.

Etkinliğimizde neler yapacağız?

Etkinliğimiz iki bölümden oluşacak.

Birinci bölümde Furkan Kumkaya ile birlikte dijital göçebe hayatının zorluklarına geçmeden önce biraz kendi hayatımdan ve bu hayata gelişimin evrelerinden bahsedeceğiz. Bir gün evde otururken hadi ben dijital göçebe olayım demedim elbette. Bu sebeple sonuçtan ziyade sebepleri ve süreci anlamanız çok daha önemli.Etkinliğin amacı hadi yarın yola çıkın sen de yapabilirsin demek değil, böyle bir hayatın mümkün olduğunu ve nasıl yapabileceğini anlatmak.

Etkinlikte bahsedeceğim diğer kısım ise dijital göçebe yaşamının fırsatları, güzel yanları ve zor yanları olacak. Benim hakkımda bilgi edinmek için Instagram hesabıma bakabilir, 300’den fazla iş fikrini anlattığımız Gezerken Kazan web sitemizi ziyaret edebilir ve kurmuş olduğumuz Digital Nomad Türkiye topluluğumuza göz atabilirsin. 

İkinci bölümde ise katılımcıları farklı zoom odalarına göndererek birbirleri ile tanışma, deneyimlerini paylaşma ve nitelikli bir network kazanabilme imkânı sağlayacağız.

Konuk uzman hakkında detaylı bilgi için Lınkedın Furkan Kumkaya adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kayıt Yöntemi

Kayıt Formu

Etkinlik günü zoom uygulamasına aşağıdaki linkten girebilirsiniz.

Zoom Toplantısına Katılın

https://us02web.zoom.us/j/86199047336?pwd=QTJKY1Jta0Qyd3J4S1h2M1ZCbWxvZz09

Toplantı Kimliği: 861 9904 7336
Parola: 667680

Şimdi Ara Canlı Yardım