İş ve Meslek Danışmanlığı

İş ve Meslek Danışmanlığı

İşe ve Meslek Danışmanlığı Süreçleri Nasıl İşler?

İş ve Meslek Danışmanlığı; iş arayanlara, işverenlere ve öğrencilere istihdam ekseninde odaklanmış danışmanlık hizmetleri sunulması faaliyetidir. Bu hizmetler kapsamında; öğrencilerin meslek seçimlerine, İŞKUR’a kayıtlı iş arayanların iş bulmalarına, mesleki uyum problemlerini gidermelerine, mesleki becerilerini geliştirmelerine, mesleklerini/işlerini değiştirmelerine destek olunmakta, işverenlerin ise mevzuat çerçevesinde bilgilendirilmeleri sağlanmakta ve eleman temini gibi işgücü piyasasına ilişkin konularda talepleri karşılanmaktadır.

İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinden;

• İş arayanlar; iş arama, mesleki becerileri geliştirme, meslek ya da iş değiştirme, işverenlerle mülakat tekniklerini öğrenme, öz geçmiş hazırlama,

• İşverenler; açık iş ilanı vererek uygun elemanı bulma, Kurum hizmetleri ve istihdam teşvikleri hakkında bilgi sahibi olma ve Kurumla ilgili çeşitli iş ve işlemleri gerçekleştirme,

• Öğrenciler; meslekleri ve eğitim imkânlarını tanıma, kariyer planlaması yapma, iş arama ve işgücü piyasasına girişte en doğru bilgiye ve yönlendirmeye sahip olma kapsamında faydalanabilirler.

Ayrıca Özel İstihdam Büroları, özel hukukun koruması altında ve belirli bir sözleşme çerçevesinde işe yerleştirme faaliyeti karşılığı sadece işverenden ücret alarak, iş arayandan herhangi bir ücret ya da komisyon almaksızın, Türkiye İş Kurumundan yetki almak şartıyla,  işgücü piyasasında iş arayanlarla eleman arayanlar arasında, bir işyerinde veya 9/6/2004 tarihli ve 5187 sayılı Basın Kanununda yazılı araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzer yayın araçlarından biri ile en etkin şekilde aracılık hizmeti sağlayan gerçek ya da tüzel kişilerdir.

Burgeon Hub olarak iş ve meslek arayışında olan gençlerin hem resmi hem özel kanallardan neler yapabileceğine dair ve bu tür hizmetlerle ilgili olarak bilgi sahibi olmalarını sağlayarak aynı zamanda dijital kanallardan nasıl iş arayabileceklerine dair bilgiler yanında meslek seçimleriyle ilgili kendini tanıma ve kariyer planlama süreçlerinden bahsetmek istiyoruz.

Tarih & Saat & Buluşma Yeri

31 Mart 2023 | 21.00-22.30 | Çevrim içi

Etkinliğimizde ne yapacağız?

Etkinliğimiz iki bölümden oluşacak.

Birinci bölümde Sümer Boysan ile birlikte iş meslek seçimlerini, kariyer planlamayı konuşacağız. Konuk uzman hakkında detaylı bilgi için Lınkedın Sümer Boysan adresini ziyaret edebilirsiniz.

  • Kendimizi tanıyarak hayatımızda mutlu olacak şekilde insanlığa ve topluma faydalı işler yapmak
  • Sivil toplum süreçlerinde yer almak
  • Proje bazlı çalışarak farklı alanlarda deneyim kazanmak ve network oluşturmak
  • Oluşturulan network ile hedefleri bağlantılarla tasarlamak

İkinci bölümde ise katılımcıları farklı zoom odalarına göndererek birbirleri ile tanışma, deneyimlerini paylaşma ve nitelikli bir network kazanabilme imkânı sağlayacağız.

Kayıt Yöntemi

Etkinlik verimliliği azami seviyelere ulaştırabilmek için 12 kişiyle sınırlandırılmıştır. Sınırlı sayıdaki kontenjandan yararlanmak için aşağıdaki formu doldurunuz.

Kayıt Formu

Etkinlik günü zoom uygulamasına aşağıdaki linkten girebilirsiniz.
https://us02web.zoom.us/j/82621566547?pwd=VkgzTGtIeDA0ZjBWdTBNcG9xZFV6UT09
Toplantı Kimliği: 826 2156 6547
Parola: 090753

Şimdi Ara Canlı Yardım