Uluslararası Ticaret

Uluslararası Ticaret

Uluslararası Ticaret nedir? Bu alanda kariyer süreci için neler gereklidir?

İhracat ve İthalat alanlarında uzmanlaşmak için nasıl bir süreç adayları beklemektedir?

Değişen ve gelişen dünyada sınırların ortadan kalkması ticareti de etkilemektedir. Küreselleşen dünya da önem kazanan ticareti sürdürmek için de dış ticaret alanında bilgi birikimi olan insanlara ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

Uluslararası Ticaret dar anlamıyla, malların, sermayenin, hizmetlerin devletler arasında, belirli bir coğrafya ekseninde değişimidir. Bunun sebebi ise her ürünün veya hizmetin her bölgede yeteri kadar bulunmamasıdır. Bu sebeple devletler, uluslararası şirketler ihracat veya ithalata ihtiyaç duymaktadır.

İhracat veya ithalat süreçlerinde bulunacak kişinin en az bir yabancı dili iyi bilmesi beklenir. Çünkü doğası gereği ihracat veya ithalat operasyonları uluslararası bir ilişki olması gereği kurulacak ilişkinin ve ticaretin eksiksiz olması için bu gereksinim olmazsa olmazdır. Yabancı dil bilgisinin yanı sıra satış becerisi, ithalat ve ihracatta yer alan ödeme şekilleri ve teslim şekilleri uluslararası bir kabul olduğu için bu süreçlerin de bilinmesi elzemdir. Bu gereksinimler elbette artırılabilir.

Dış Ticarette uzmanlaşmak için öncelikle dış ticaretin hangi alanında bir kariyer planlaması yapıldığı önemlidir. Çünkü dış ticaret operasyon ve “satış (ihracat)  alım (ithalat)” olarak 3’ayrılır. İhracat ve ithalatta ortak olan ise operasyondur. Operasyon satış ve alım için bir belkemiğidir. Bu alanlarda uzmanlaşmak için operasyonel süreçlerin iyi bilinmesi gerekmektedir.

Etkinliğimizde neler yapacağız?

Etkinliğimiz iki bölümden oluşacak.

Birinci bölümde Mehmet Akif Akpınar ile birlikte dış Ticaret alanında kariyer planlamak için neleri bilmek gereklidir ve mesleği icra ederken hangi aşamaların olduğu üzerinde durulacaktır.

İkinci bölümde ise katılımcıları farklı zoom odalarına göndererek birbirleri ile tanışma, deneyimlerini paylaşma ve nitelikli bir network kazanabilme imkânı sağlayacağız.

 Konuk uzman hakkında detaylı bilgi için Lınkedın Mehmet Akif Akpınar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kayıt Yöntemi

Etkinlik verimliliği azami seviyelere ulaştırabilmek için 12 kişiyle sınırlandırılmıştır. Sınırlı sayıdaki kontenjandan yararlanmak için aşağıdaki formu doldurunuz.

Kayıt Formu

Etkinlik günü zoom uygulamasına aşağıdaki linkten girebilirsiniz.

Zoom Toplantısına Katılın
https://us02web.zoom.us/j/83616652653?pwd=ekovY1dOSW9NWGRmdVlRU1BGS3RuQT09

Toplantı Kimliği: 836 1665 2653
Parola: 154877

 

Şimdi Ara Canlı Yardım